Tu cum utilizezi cei 3,5% din impozitul pe venit?
Mai sunt doar cateva zile pana la termenul limită de depunere a Formularelor 230 sau 200!
Implică-te, redirecţionează 3,5% din impozit până la data de 15 martie 2019 pentru a sprijini proiectele FICF şi ajută-ne să deschidem în acest an o a treia cameră de joc într-un spital pediatric din Bucureşti!
DE CE 3,5%?
Începând cu anul 2018, poti redirecţiona până la data de 15 martie 2019 3,5% din impozitul pe veniturile din salarii sau pensii (Formular 230) sau din activităţi independente (Declaraţia unică) pentru susţinerea entităţilor non-profit acreditate, care furnizează cel puţin un serviciu social licenţiat [n baza Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, Fundația Internațională pentru Copil și Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu” este furnizor acreditat de servicii sociale (poziția 900), cu cel puţin un serviciu social licenţiat link licenţă
Această sumă nu reprezintă o donaţie privată sau o sponsorizare şi nu presupune nici un cost suplimentar. În cazul în care nu redirecţionezi cei 3,5%, banii ajung la bugetul statului.
CUM SUNT UTILIZAŢI BANII TĂI?
Fondurile din campania de redirecţionare a impozitului pe venit vor fi utilizate pentru proiectul SMILE – camera de joc şi pentru programul de pshihotarapie prin artă pentru copii instituţionalizaţi.
CUM PROCEDEZI?
1. DESCARCĂ formularul 230 daca ai realizat în 2018 venituri din salarii sau pensii sau declaratia unica daca ai realizat în 2018 venituri din activităţi independente.
2. COMPLETEAZĂ formularul de mână, cu majuscule.
NU este necesară specificarea sumei, care va fi calculată de instituţia fiscală.
NU este necesară ataşarea fişei fiscale.
Datele FICF au fost precompletate.
3. TRIMITE formularul până la data de 15 martie 2019.
Ai la dispoziţie următoarele modalităţi:
Pentru Formularul 230:
- prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
- online, pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată;
- direct la registratura administraţiei financiare de care aparţii;
- la oficiul poştal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
- Fundaţiei Internaţionale pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, la sediul din Str. Occidentului nr. 44, sector 1, Bucureşti
- prin intermediul companiei tale, cu o cerere adresată departamentului economic / resurse umane link model precompletat, folosind următoarele date:
FUNDAŢIA INTERNAŢIONALĂ PENTRU COPIL ŞI FAMILIE “DR. ALEXANDRA ZUGRĂVESCU”
Str. Occidentului nr. 44, Sector 1, Bucureşti
Cod de identificare fiscală: 5351061
Banca: CREDIT AGRICOLE BANK, Sucursala Berzei
BIC / SWIFT: BSEAROBU
IBAN RON: RO78 BSEA 0010 0000 0012 0082
Pentru Declaraţia unică:
- prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
- online, pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată
Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la 0721 46 46 41
CINE SUNTEM?
FICF (Fundaţia înternaţională pentru Copil şi Familie Dr. “Alexandra Zugrăvescu” este o organizaţie non-profit înfiinţată în 1993 în România de către Médecins du Monde, cu scopul de a contribui la educarea, protecţia şi sănătatea copilului, familiei şi comunităţii prin servicii performante de prevenire şi intervenţie precum şi de formare a profesioniştilor.
FICF în cifre (2018)
25 de ani de la înfiinţare
2 camere de joc in spitale pediatrice din Bucureşti (program zilnic de acompaniere şi sprijin a recuperării psiho-afective a copiilor spitalizaţi)
2.000 de beneficiari ai serviciilor directe ale fundaţiei
1.104 activităţi desfăşurate în 2018
110 participanti la ateliere, conferinţe şi work-shop-uri
Proiectele noastre pe scurt
SMILE – CAMERA DE JOC (proiect implementat în Spitalul Grigore Alexandrescu Bucureşti şi la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), reprezintă o forma de adaptare a condiţiilor de spitalizare la nevoile copiilor prin crearea unor spaţii special amenajate şi dedicate activităţilor lor fireşti (joc şi interacţiune cu alţi copii, activităţi educative, ateliere creative, etc.).
În cadrul camerelor de joc, profesioniştii FICF susţin un program zilnic de acompaniere şi sprijin a recuperării psiho-afective a copiilor spitalizaţi.
Începând din 2013, anul în care s-a înfiinţat prima cameră de joc, circa 2,000 de beneficiari au participat la activităţile SMILE.
În 2019, ne propunem să deschidem o a treia cameră de joc într-un spital pediatric din Bucureşti.
PROIECT VALEA PLOPULUI – VALEA SCREZII
Activităţi de stimulare şi socializare, deprinderi de viaţă independentă, activităţi creative (pictură, modelaj, art & crafts), consiliere şi terapie, formare şi supervizare pentru copii şi mame din comunitate.
PROGRAMUL DE ART-TERAPIE
Programul a fost lansat în anul 2000, are ca scop diminuarea sau eliminarea efectelor negative ale abandonului, abuzurilor şi neglijării copiilor prin activităţi de art-terapie. Atelierele de psihoterapie prin arta sunt coordonate de o echipă formată din doi profeşionisti (psiholog specializat şi artist), iar beneficiarii acestor activităţi sunt copii şi adolescenţi care au suferit abuzuri emotionale, fizice sau sexuale şi sunt instituţionalizaţi.
CENTRUL DE FORMARE ŞI SUPERVIZARE PROFESIONALĂ.
În ultimii 10 ani au beneficiat de cursuri de formare ale Centrului peste 2.000 de profesionişti din 25 de judeţe din ţară. Echipa FICF cuprinde 7 formatori permanenți și colaborează cu 15 formatori români și din străinătate. FICF oferă atât cursuri acreditate cât și cursuri pe tematici specifice solicitate şi servicii de consultanță și supervizare.
CENTRUL DE CONSILIERE ŞI TERAPIE PENTRU COPIL ŞI FAMILIE
A fost creat la sfîrşitul anului 1999 şi este un serviciu specializat non-rezidenţial deschis întregii comunităţi locale a capitalei cu scopul de a sprijini copii abuzaţi fizic, emoţional, sexual şi familii în dificultate, prin asistenţă psihologică şi socială. Echipa de profesionişti ai centrului reuneşte psihologi, psihoterapeuţi, medici, asistenţi sociali, artişti, cu o înaltă pregatire şi experienţă în asistarea copilului şi familiei.