Joi, 14 Noiembrie 2013 10:37

Apel volontariat

Fundatia Internationala pentru Copil si Familie selecteaza voluntari in cadrul proiectului “De la educaţie la demnitate – Dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă (DVI) pentru copii şi tineri din grupuri vulnerabile - CCS Sf Nicolae, Casa Sf. Ioan şi Centru Şcolar nr 3 (şcoala pentru copii hipoacuzici)”, Bucuresti.

Fundatia Internationala pentru Copil si Familie selecteaza voluntari in cadrul proiectului "De la educaţie la demnitate - Dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă (DVI) pentru copii şi tineri din grupuri vulnerabile - CCS Sf Nicolae, Casa Sf. Ioan şi Centru Şcolar nr 3 (şcoala pentru copii hipoacuzici)", Bucuresti.

Activitatea de voluntariat va consta in interactiunea si munca directa cu beneficiarii programelor noastre. Activitatile in care vor fi implicati sunt descrise mai jos, in scurta prezentare a proiectului FICF.

Profilul voluntarului: studenţi (anul II sau III) sau/si adulţi angajaţi, motivaţi să participe la activităti de voluntariat, sa detina cunostiinte si abilitati de interactiune cu copiii cu nevoi speciale si cu copiii din centre de plasament . Modul psihopedagogic, cunoasterea limbajului mimico-gestual si experienta in domeniu constituie un avantaj, dar nu sunt criterii eliminatorii.
 
Selectia se va face pe baza CV-ului si a interviului .

Repartizarea practicantilor se va face in functie de competente, optiuni si nevoi ale proiectului.

Durata programului de voluntariat: 1 an
 
Avantaje: voluntarii vor beneficia de training in domeniul implicarii sociale si a dezvoltarii de abilitati de viata. Activitatea de voluntariat se va face in baza contractelor de voluntariat.
 
Toti cei interesati, sunt rugati sa trimita CV la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Informatii suplimentare la telefon 021 318 85 81 Dana Stepan, Coordonator proiect.


Detalii proiect:

Nume proiect: "De la educaţie la demnitate - Dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă (DVI) pentru copii şi tineri din grupuri vulnerabile - CCS Sf Nicolae, Casa Sf. Ioan şi Centru Şcolar nr 3 (şcoala pentru copii hipoacuzici)", Bucuresti.

Perioadă de implementare a proiectului: 12 luni (1octombrie 2011 - 30 septembrie 2012)

Beneficiari: 60 de copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc, din centre de protecţe socială şi educative, de pe raza municipiului Bucureşti: Complexul Social de Servicii "SF. NICOLAE",Casa Sf. Ioan şi Centrul Şcolar nr. 3 (şcoala pentru copii hipoacuzici)

Obiectivul: Dezvoltarea unui program complex de prevenire a abandonului şcolar şi al excluziunii sociale pentru 60 de copii şi tineri, aflaţi în situaţii de risc, din centre de protecţie socială, de pe raza municipiului Bucureşti - Complexul Social de Servicii "SF. NICOLAE",Casa Sf. Ioan şi Centru Şcolar nr 3 (şcoala pentru copii hipoacuzici), prin sprijin educaţional suplimentar, activităţi de dezvoltare personală şi a deprinderilor de viaţă independentă.


Activitatea 1. Selecţia şi formarea voluntarilor
 
Selectarea celor 15 voluntari se va face în baza depunerii unui CV si în urma unui interviu. Voluntarii vor fi studenţi sau/si adulţi angajaţi, motivaţi să participe la activităti de voluntariat corporatiste. Voluntarii selectaţi vor fi instruiţi în cadrul unui curs de 3 zile (21 ore) în domeniul lucrului cu copiii cu dizabilităţi, lucrul în echipă, îşi vor dezvolta cunostinţele despre educaţia non-formală. După încheierea programului de formare, voluntarii vor fi implicaţi activ în organizarea activităţilor pentru copii, alaturi de specialisti.
 

Repartizare pe grup şi activităţi
 · 6 grupe (10 beneficiari/grup), 1sesiune/săptămână/ grup-1h/sesiune pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă
 · 2 grupe (30 beneficiari/grup), 1 sesiune/ lunară/ grup - 4h/ sesiuni educativ-distractive în oraş
 · 2 grupe (10 beneficiari/grup), 3 sesiuni/lună/grup - 6 activităţi/lună de teatru, dans, pictura, origami, acivităţi ludico creative



 Date de contact:
 Persoană de contact: Carmen Daniela Stepan, coordonator proiect
 E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 Telefon: 021.318.85.81, 0754 249 039

RAPORT ANUAL FICF