Marți, 07 Octombrie 2014 09:22

PSIHODINAMICA COMPORTAMENTELOR DE TIP ADICTIV Noi 2014

Fundatia Internationala pentru Copil si Familie „Dr Alexandra Zugravescu” va invita la Work-shop-ul PSIHODINAMICA COMPORTAMENTELOR DE TIP ADICTIV
adresat psihologilor care lucrează în domeniul psihologiei clinice, consilierii și psihoterapiei, consilierilor școlari, medicilor psihiatri, asistenților sociali, studenților, masteranzilor, tuturor persoanelor care prin natura meseriei evaluează și consiliază copii, adolescenți si adulți.

Se acorda 20 credite pentru acest curs de 20 ore de la Colegiul Psihologilor din Romania.

 

 

Tematica:

  • etiologia și psihogeneza comportamentelor de tip adictiv
  • mecanisme intrapsihice și conflictualitate inconștientă subiacente adicțiilor
  • psihodiagnoza comportamentelor de tip adictiv
  • abordarea terapeutica a adicțiilor – tehnici specifice psihanalizei si psihoterapiei prin arta

Scop
Acest atelier/curs se adreseaza specialistilor, masteranzilor si studentilor in scopul de a le oferi instrumente practice de lucru cu persoane care prezinta comportamente de tip adictiv. Tulburările adictive se referă la fenomene clinice şi psihopatologice foarte diferite, fără o legătură aparentă între ele, cum ar fi: toxicomanii (droguri, alcool, tutun), dependenţa de medicamente, adicţii obiectale, sexuale, tulburări de comportament repetitive. Din punct de vedere psihodinamic, ceea ce constituie esenţa adicţiilor nu este aportul exogen de substanţe, ci utilizarea unor substanţe sau comportamente pentru a obţine plăcerea şi, în special, pentru a diminua angoasa sau a evita un conflict intern. Din acest motiv, abordarea clinică și psihoterapeutică a comportamentelor adictive presupune o tehnică specifică, adaptată, ale cărei coordonate generale ne propunem să v-o prezentăm în cadrul acestui curs.

Durata atelierului:
20 ore : Vineri 14 noiembrie (orele 16.00 – 20.00), Sâmbătă 15 noiembrie (orele 09.00 – 17.00) si Duminică 16 noiembrie (orele 09.00 – 17.00)

Formatori:
Rodica Matei, lector universitar, doctor in psihanaliza, psihanalist, membru cu drept de formare al Societatii Romane de Psihanaliza SP IPA, psiholog principal CPR, formator în cadrul Fundației Generația

Simona Marica, lector universitar, doctor in psihologie clinica, Institutul de Filosofie şi Psihologie „C.Rădulescu-Motru", Departamentul de Psihologie, Academia Română Psihologie clinică, cercetator la CNADR

Bogdan Sebastian Cuc, doctorand in psihanaliza, psihanalist, membru al Societatii Romane de Psihanaliza, SP IPA; psihoterapeut prin arta, formator in cadrul Asociatiei Romane de Psihanaliza Cuplului si Familiei; supervizor, membru al Asociatiei Supervizorilor din Romania; Presedinte al Fundatiei Internationale pentru Copil si Familie „dr. Alexandra Zugravescu".

Adresabilitate: Cursul se adrepsihologilor care lucrează în domeniul psihologiei clinice, consilierii și psihoterapiei, consilierilor școlari, medicilor psihiatri, asistenților sociali, studenților, masteranzilor, tuturor persoanelor care prin natura meseriei evaluează și consiliază copii, adolescenți si adulți.

Se acorda 20 credite pentru acest curs de 20 ore de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Numar de participanti: minim 10, maxim 20.

Pentru inscrieri va rugam sa ne scrieti pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Locatia: sediul Fundatiei Internationale pentru Copil si Familie „dr. Alexandra Zugravescu", strada Occidentului nr 44, sector 1, Bucuresti. Website: www.ficf-romania.ro

Costul cursului: 270 lei/pers pentru toate cele trei zile.
Studentii beneficiaza de o reducere de 15%, costul pentru acestia fiind de 230 lei, pe baza carnetului de student.


In prețul cursului sunt incluse: suportul de curs, coffee breack-urile si certificatul de participare.
Taxa se poate vira in contul FICF sau se poate achita direct in prima zi de curs, vineri 14 noiembrie.

Coordonate bancare:
FICF „Dr. Alexandra Zugravescu"
Cont LEI : RO78 BSEA 0010 0000 0012 0082
Banca: CREDIT AGRICOLE Sucursala BERZEI
Strada Berzei Nr 19, sector 1, 70759, Bucuresti, Romania
Cod fiscal 5351061

Pentru informatii suplimentare puteti telefona la nr.
0723 248 284 – d-na Rodica Matei
0722 855 220 sau 0753 012 615 – dl Bogdan-Sebastian Cuc

 

PDF format
Descriere workshop adictii.pdf

RAPORT ANUAL FICF